Facebook logo Youtube logo

Welcome

In het begin van het jaar 2007 begonnen wij, Mark en Pieter Olthof, een handelsstal in de Achterhoek onder de naam MP Olthof-Horses.

Van jongs af aan waren wij al besmet met het wel bekende ‘paardenvirus’. Vader Hans Olthof bedreef meer dan 25jaar een commerciële hengstenhouderij. Dus het omgaan met paarden en de fokkerij kregen we met de paplepel ingegoten. De affiniteit met paarden was aanwezig, toch was het niet vanzelfsprekend dat wij als broers samen een professioneel paardenbedrijf zouden beginnen.

Mark hielp wel mee op de hengstenhouderij maar was naast zijn studie aan de HAS in Deventer, actief als

chauffeur en handelde daarnaast in tractoren. Ook deed hij ervaring op tijdens zijn stage bij Gelissen Paardentransport.
Pieter had meer interesse in de hengstenhouderij en verdiepte zich in de bloedlijnen en hield zich bezig met de marketing van het bedrijf. Zijn studie Commerciële Economie aan de HEAO in Deventer kwam daarbij goed van pas.
Toch is onze handelsstal hobbymatig begonnen met de handel.

object(WP_Post)#1076 (24) { ["ID"]=> int(6313) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2017-04-04 08:01:32" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2017-04-04 08:01:32" ["post_content"]=> string(1863) "NIEUW ! ALL YOU WANT ( Apache x Goldstar ) Geboren 2014. 1.67m. Goedgekeurd bij het NRPS stamboek ‘All you want’ is een bloedgemaakte zoon van Apache uit een Prix Sint George merrie van Goldstar (v. Sultan). De hengst weet als geen ander te imponeren met zijn extra zelfhouding en bijzondere beentechniek in beweging. Interessant is dat zijn ‘ELITE’ moeder Nickeiy in de sport succesvol was op Lichte Tour-niveau. Grootmoeder Vickeij bracht nog een Z2-paard en is grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Tamara (v.Welt Hit II) van Charles Edouard Renaud. Vader is de bekende dressuurhengst ‘Apache’, die onder Emmelie Scholtens al voor aansprekende resultaten in de internationale Grand Prix heeft gezorgd. Als vererver timmert hij ook hard aan de weg, zo zijn bij het KWPN reeds vijf zonen goedgekeurd, waaronder kampioenshengst Indian Rock en de succesvolle Grand Galaxy Win en Hometown. Uit de directe moederlijn van ‘All you want’ komen ook de Lichte Tour-dressuurpaarden Valette (v.Rousseau) van Inge Coenen en Connection (v.Udonis) van Doreen Proos, evenals succesvolle internationale springpaarden als P-Pilot (v.Epilot) en Meatloaf (v.Indoctro). Moedersvader Goldstar is goedgekeurd in Duitsland en voert het gewilde bloed van Sultan. Hij brengt in zijn pedigree de vooraanstaande Reina-stam samen met de moederlijn van de internationale sport- en fokhengst FERRO. ALL YOU WANT: KLEUR, UITSTRALING EN BEWEGING ! Dekgeld € 650,- excl btw FOKKER: Manon Verzendaal, Oostvoorne EIGENAAR: MP OLTHOF-HORSES, RUURLO en STAL ROM VERMUNT, GEESTEREN  (ov)" ["post_title"]=> string(12) "ALL YOU WANT" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(12) "all-you-want" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2017-05-02 13:13:59" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2017-05-02 13:13:59" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(61) "http://www.olthof-horses.com/?post_type=portfolio&p=6313" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(9) "portfolio" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

In the
SPOTLIGHT

ALL YOU WANT

NIEUW ! ALL YOU WANT ( Apache x Goldstar ) Geboren 2014. 1.67m. Goedgekeurd bij het NRPS stamboek ‘All you want’ is een bloedgemaakte ...